Waarom Venefica?

Nu verwacht u natuurlijk een uiteenzetting waarom u voor ons moet kiezen. Hoe wij de beste zijn in ons vak. Altijd een antwoord hebben op uw vragen en problemen. En hoe wij samen zo’n brede kennis en kunde hebben, dat er niets is waar wij u niet mee kunnen helpen. Maar dat was niet mijn bedoeling.

Wat ik u wel ga vertellen, is iets wat ons vaak wordt gevraagd: waarom is onze naam ‘Venefica’? kaars-vlam

Laat ik beginnen met de letterlijke vertaling: venefica is het Latijnse woord voor tovenares. Toen we op zoek gingen naar een naam voor onze zaak, wogen we ook de typische computertermen af. ‘Wizard’ is dan een van de meer bekende begrippen, erg leuk, maar ook vaak gebruikt in (bedrijfs)namen. Toch bleef hij heel erg door ons hoofd zwerven.

Wolf en ikzelf houden er wel van om te gamen. Ik heb daarbij een grote voorkeur voor fantasy. En voor toveren, mijn character is eigenlijk altijd wel een tovenares of aanverwante. Weer diezelfde term dus, die toch wel erg bij ons bleek te passen.

Daarop besloot ik het over een andere boeg te gooien: niet kijken voor een andere term / naam, maar voor een andere taal! Mijn eerste keuze is dan vrijwel altijd Latijn, een taal die ik ooit nog een keer wil leren.

Na een korte zoektocht – Google is your best friend – bleek dat venefica te zijn. Heel lang hoefden we niet na te denken. Dit was de naam die we zochten!

Wees overigens niet ongerust: Wolf tovert enkel met computers en andere hardware, ik met tekst en beeld. U kunt zonder angst een keer langskomen. Ik beloof u dat we zuivere koffie schenken!

 

zwarte kat

Geplaatst in Geen categorie.