Karolien Compiet

  • altijd eerlijk
  • grote interesse in psychologie
  • nieuwsgierig en leergierig
  • occasionele stuiterbal
  • gek op (snelle) auto’s

Samenwerkingen:

Neem contact op!

Wij - Karolien

Liefde voor taal

Die ontstond al heel vroeg. Zo’n beetje gelijktijdig met het moment waarop ik leerde lezen en schrijven. Of eigenlijk reeds hiervoor: verschillende liedjes stonden te wachten tot ze uit mijn hoofd konden komen, eindelijk het papier op. De eerste jaren schreef ik vooral popnummers, die ik samen met mijn zus zong voor iedereen die het horen wilde. In mijn pubertijd werden het gedichten. Over de liefde, maar soms ook een tikje zwarter. Na een paar jaar verdween de duisternis, de liefde voor schrijven ging natuurlijk niet weg.

Geleidelijk aan begon ik ook commerciële zaken te schrijven, voor onszelf, maar ook voor klanten. Dat was het moment dat ik besloot het goed te willen aanpakken, daarom volgde ik een aantal opleidingen. Ik schrijf nog steeds uiteenlopende content. Ik maak veel teksten voor de verkoop, maar ik schrijf bijvoorbeeld ook nog steeds persoonlijke stukken (bijvoorbeeld voor mijn blog).

Naast schrijven, was ook lezen iets dat ik meteen erg graag deed. Ik verslond alles wat ik tegenkwam. In eerste instantie hetgeen dat ik in huis te pakken kreeg, later gingen we naar de bibliotheek en probeerde ik zo mijn honger te stillen. Ondertussen ben ik iets selectiever, al zouden mijn boekenkasten je van het tegendeel kunnen overtuigen. Het was dan ook meer dan logisch dat ik niet enkel commercieel ging schrijven, maar ook redigeren. Veel teksten hebben een oog nodig dat er even overheen kijkt en dat doe ik dan ook met heel veel plezier. Van webteksten, over scripties en manuscripten: elke tekst is meer dan welkom.